ZETOR PROXIMA PLUS - HS

Traktorji Zetor PROXIMA PLUS se uvrščajo v kategorijo srednje težkih traktorjev in uporabniku, kot je razvidno že iz imena, prinašajo predvsem PLUSE! Traktorje te serije odlikujejo predvsem zanesljivost, visoka zmogljivost in nizki stroški vzdrževanja. Na voljo so original Zetorjevi motorji moči: 89, 97 in 108 KM. PROXIMA PLUS ima menjalnik 16+16 s ”polovičkami” (4 glavne prestave in 2 reduktor prestavi) ter mehanski ”invertor” za spreminjanje smeri vožnje (naprej/nazaj).
Vsi motorji modela Proxima Plus (stopnja III B), se od julija 2014 dalje, izdelujejo s 16V tehnologijo in DPF filtrom (filter trdih delcev). Te novosti pripomorejo k manjši porabi goriva, večjemu navoru motorja in večji rezervi navora (občutno se poveča navor pri 1000 obratih), prav tako pa se spremeni tip motornega olja, ki vsebuje manjši delež žvepla (15W40 Low SAPS) kar pripomore k manjšemu onesnaževanju okolja.
Modeli Proxima Plus se lahko, opcijsko, opremijo tudi z EHR hidravliko in še z veliko druge dodatne opreme (klima, pnevmatski sedež, različne pnevmatike, hidravlične zavore, uteži…).
Tako kot za vse ostale Zetor traktorje, imamo tudi za PROXIMO PLUS na voljo pripadajoče čelne nakladalce in različne priključke.vsem zanesljivost, visoka zmogljivost in nizki stroški vzdrževanja. Kot vsi ostali traktorji Zetor so že v osnovnem modelu opremljeni s kompresorjem in avtomatsko kljuko za enoosno prikolico, nastavljivim volanom, sovoznikovim sedežem, delovnimi lučmi in šestimi hidravličnih priključki s sistemom za lovljenje olja. Traktorje serije PROXIMA je mogoče prilagoditi za vse vrste terena in opremiti tudi za različne namene uporabe.